Prima conferință din România pe Leadership Medical alături de Institutul Clinic Fundeni

În perioada 19 octombrie – 21 octombrie 2018 a avut loc la Păltiniș, Sibiu prima conferință din România care a tratat tematica Leadership-ului medical. Evenimentul a fost organizat de Team Events (experți în servicii Team Building&Corporate) în parteneriat cu Human Invest (experți în programe de leadership și coaching) pentru Institulul Clinic Fundeni.

Care au fost obiectivele acestei ample conferințe de Leadership Medical?

Acest seminar a fost conceput pentru a amplifica și crește succesul managerilor de primă linie, având la bază valori simple precum încrederea. Programul în sine își propune dezvoltarea oamenilor care ocupă funcții de manager în sistemul medical, învățându-i pe aceștia cum să reducă și să estompeze diferența dintre ceea ce este și ceea ce ar putea fi, pentru fiecare angajat în parte și implicit pentru companie.

Programul conturat de Institutul Clinic Fundeni a adus în atenția managerilor din sistemul medical cum să analizeze, să diagnosticheze, să gândească și să aplice eficient conceptele leadership-ului medical în orice situație. Participanții la conferință au deprins cunoștințe esențiale de asumare a responsabilității în ceea ce privește dezvoltarea colegilor lor, de a observa corect nevoile de dezvoltare ale angajaților și de a adapta stilul de conducere, astfel încât să întâlnească aceste nevoi, de a crea o relație solidă în care ambele părți se influențează reciproc și de a înțelege că nevoia și prezența dezvoltării de leadership în sistemul medical poate crește nivelul de performanță al angajaților.

Cu alte cuvinte, acest seminar a adus în prim plan toate aspectele în ceea ce privește leadership-ul în domeniul sănătății, trecând prin tot procesul, de la modalitatea în care se interacționează cu pacienții, cu colegii și cu echipa de lucru, până la asumarea rolului și statusului social în sine, concluzia fiind că cei aflați în poziții de leadership  pot contribui la îmbunătățirea sistemului medical, făcând o reală diferență.

De ce este important leadership-ul medical în domeniul sănătății?

Leadership-ul medical este un element cheie în ceea ce privește furnizarea celor mai bune servicii medicale pentru pacienți. De aceea, dezvoltarea conceptului de Leadership Medical ar trebui să fie o componentă importantă, un instrument esențial prin intermediul căruia întreg sistemul medical se poate dezvolta și îmbunătăți.  Persoanele care dețin funcții de manager în sistemul medical nu trebuie să fie pregătite doar din punct de vedere academic și clinic, ci trebuie dezvoltate încă din timp un set de cunoștințe, deprinderi și comportamente, care să le permită ulterior să acționeze în medii extrem de complexe.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *